Въпроси

Научете подробности, които ще ви бъдат полезни както преди да започнете работа, така и по време на престоя ви в чужбина.

Работа

 • Всеки, който живее и/или работи в Нидерландия или Белгия, е задължен по закон да сключи здравна застраховка. При започване на работа PrismaWorx ще ви регистрира за здравно осигуряване, което се заплаща на разумна цена. По този начин ви се гарантира добро първично здравеопазване. Ако работите в Нидерландия, здравноосигурителната премия се удържа от заплатата ви. Ако работите в Белгия, здравноосигурителната премия се събира директно от застрахователя.   Ако предпочитате да работите в Белгия, можете да сключите и друга застраховка. След това ще трябва да предоставите на PrismaWorx копие от документа за регистрация на застрахователната компания. Ако PrismaWorx не получи това копие, ще продължите да бъдете осигурени в рамките на груповата здравна застраховка на PrismaWorx.
 • Не забравяйте да вземете със себе си пари за първата седмица в Нидерландия. Ще трябва да платите и депозити от първата си заплата:
  • Обувки 25 €
  • € (Клиент) Значка за регистрация за работното време 50 €,- (ако е приложимо)
  Депозитът ще бъде възстановен, когато върнете тези вещи.
 • Не, можете да се регистрирате в PrismaWorx безплатно.
 • Първата стъпка е да се регистрирате онлайн. Кандидатствайте за свободна позиция или попълнете регистрационен формуляр. След това с вас ще се свържат нашите колеги от отдела за набиране на персонал.
 • Да, разбира се, предлагаме работа за двойки.

Документи

 • Всеки, който живее и/или работи в Нидерландия или Белгия, е задължен по закон да сключи здравна застраховка. При започване на работа PrismaWorx ще ви регистрира за здравно осигуряване, което се заплаща на разумна цена. По този начин ви се гарантира добро първично здравеопазване. Ако работите в Нидерландия, здравноосигурителната премия се удържа от заплатата ви. Ако работите в Белгия, здравноосигурителната премия се събира директно от застрахователя   Ако предпочитате да работите в Белгия, можете да сключите и друга застраховка. След това ще трябва да предоставите на PrismaWorx копие от документа за регистрация на застрахователната компания. Ако PrismaWorx не получи това копие, ще продължите да бъдете осигурени в рамките на груповата здравна застраховка на PrismaWorx.
 • Да, разбира се. Ако вече имате собствен апартамент, ще се опитаме да ви намерим работа в региона, в който живеете. Възможно е също така да наемете апартамент чрез PrismaWorx.
 • Трудовият договор се сключва за стандартен период от шест месеца. Обикновено имаме дългосрочни проекти. Винаги ви информираме предварително за предпочитания от вас работен период.

Настаняване

 • Да, възможно е да наемете апартамента самостоятелно. Възможно е да започнете работа и в някой от нашите обекти за настаняване. Можете да започнете да живеете в собствен апартамент по всяко време.
 • Да, нашите квартири са в съответствие с изискванията на SNF. Отдаваме голямо значение на удовлетвореността на нашите служители.
 • Обикновено предлагаме квартири в типични холандски или белгийски къщи. Всички помещения за настаняване разполагат със самостоятелна баня и напълно оборудвана кухня. Разгледайте страницата ни с квартири, за да добиете първо впечатление. На по-късен етап ще ви изпратим повече информация за квартирата, в която ще отседнете.

Заплата

 • Това зависи от редица фактори. Помислете за възрастта си, за свободното си работно място, за броя на отработените часове, за възможните промени и т.н. Нашите специалисти по подбор на персонал с удоволствие ще ви информират за това по време на процеса на кандидатстване.
 • Нашите клиенти предлагат средно 38 до 40 часа седмично.
 • Седмичните ви доходи зависят от заплатата, която получавате, както и от средния брой изработени часове седмично. Съществено влияние върху заплатата ви оказва това в коя държава ще работите - в Нидерландия или в Белгия.

Коронавирус

 • Да, има разлика. В Нидерландия и Белгия не са въведени точно същите ограничения по COVID-19. Някои от тях са същите като социалната дистанция. Моля, имайте предвид, че в някои региони може да има допълнителни/различни мерки! Винаги проверявайте правителствения уебсайт за актуална информация
 • Винаги проверявайте последните съвети за пътуване, дадени от страните, от които пътувате, и за които пътувате. Възможно е да има някои допълнителни условия в зависимост от региона, от който идвате. - Съвети за пътуване, издадени от нидерландското правителство: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19 - Съвети за пътуване, издадени от белгийското правителство: https://diplomatie.belgium.be/en
 • В момента това не е задължително, но силно препоръчваме да се тествате за COVID-19. Забележка: това може да се промени или да е различно за вас! Винаги проверявайте най-новата информация за пътуване на правителствения уебсайт: - Съвети за пътуване, издадени от нидерландското правителство: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19 - Съвети за пътуване, издадени от белгийското правителство: https://diplomatie.belgium.be/en
 • Винаги проверявайте последните съвети за пътуване, дадени от страните, от които пътувате, и за които пътувате. Възможно е да има някои допълнителни условия в зависимост от региона, от който идвате. - Съвети за пътуване, издадени от нидерландското правителство: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19 - Съвети за пътуване, издадени от белгийското правителство: https://diplomatie.belgium.be/en

Транспорт

 • Ако пътувате с автобус, проверете какъв багаж можете да вземете. Ако пътувате с GTV, можете да вземете 30 kg багаж. Не забравяйте да си вземете възглавница и чаршафи!

Не намерихте ли отговора?

Свържете се с нас и ние ще отговорим на всичките ви въпроси!